A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. február 22., szerda

Pita,lepénykenyér.

Gyors kenyérféleség,vész esetén hamar elkészül és nagyon finom.  





 Fagyasztóba tenni is érdemes belőle tartaléknak.


Hozzávalók: 
 50 dkg sima liszt, 2 evőkanál burgonyapehely, csipet aszkorbinsav, 2,5dlviz, 2 tk só, 2 ek olaj, 1tk cukor,2dkg élesztő.

Elkészités:
A hozzávalókat a dagasztógépbe teszem,15-20percig dagasztom,majd hagyom  duplájára kelni a tésztát.Utána lisztezett deszkára boritóm és 4 vagy 6 egyenlő kerek ujjnyi vastag formára nyújtani.Letakarni és 25 percet igy is kelni hagyni.Addig a sütőt előmelegiteni. Ha kész a tésztánk sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük,tetejét vizzel lespricceljük és 200 fokon sütjük 20-25percig.A sütő aljába egy kis edény vizet teszünk,hogy gőzben süljön a kenyerünk.Én jégkockát szoktam bedobni.




Nincsenek megjegyzések: