A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 20., kedd

Kakaós csiga tortaformában sütve.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 4 dkg élesztő,1 vaniliás cukor,1 mk só,3 dl tej,
Töltelékhez: 2 ek kakaópor,de lehet nutellával is,4 ek cukor.

Lekenéshez: olaj.

A tészta öntözéséhez: 1 dl forró tej, 1 vaniliás cukor, 1 ek cukor.


Elkészitése: Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk, a lisztet a dagasztó tálba szitáljuk,bele tesszük tészta többi hozzávalóit és bedagasztjuk.letakarjuk mig a duplájára nem kel a tésztánk.Lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük,a cukros kakaóval megszórjuk. Feltekerjük mint a bejglit. 1,5cm-es darabokat vágunk és egy sütőpapirral bélelt 28 cm-es tortaformába tesszük szorosan egymás mellé, a második sor széleit körbe kirakjuk és a közepére rakunk egy darabot,pont igy fog kijönni a tésztánk.Letakarjuk és a duplájára hagyjuk kelni. a tésztánkat. A sütőt előmelegitjük és 190 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.,sülés közben meglocsoljuk a cukros tejjel..Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: