A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. március 21., szerda

Tortilla,vagy lepénykenyér.

Végre itt a tavasz a kinti szabad tüzőn való sütőgetések főzések ideje.Lehet  a kulináris élvezeteknek adni. klassz barbecue partikat tartani..Barátokkal,családdal,vagy csak a párunkkal. Én jó magam még egy sima vacsorát is szivesen készitek kint bográcsban,például  lecsót, de még egy snasz paprikáskrumlit is feldob, hát az valami fergeteges,hogy milyen finom:). Ezt a lepénykenyeret,vagy tortillat süthetjük akár kint is  különböző sültek,  barbecue húsok mellé mártogatni tunkolni  remekül lehet vele.

Hozzávalók: 2 csésze kenyér liszt, 1 kk száritott élesztő, 1 tk só, 3/4 bögre meleg tej, 1 ek olaj.

30 perc kelesztés után,8 részre osztom lapos cipókat formázok kézzel ellapogatom ,palacsinta sütőben kisütöm,oldalanként egy két perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: