A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. április 10., kedd

Tárkonyos,csirke ragú leves,tejszinnel.

Nem vagyok egy nagy leves rajongó,de ez az egyik kedvenc,gyakran készitem ha vendégeket várok.Általában nagy sikert arat.

Hozzávalók. 40 dkg csirkemell, 1 közepes hagyma, 1 közepes zellergumó, 3 közepes méretü sárgarépa, 2 db fehér répa, 1 tk só,2 tk vegeta, 1 tk tárkony, 1 kis köteg petrezselyem összeapritva, 1 tojás sárgája, 1,5 dl tejszin. 0,5 dl olaj.

Elkészitése:  Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a kockára vágott csirkemell darabokat, karikára vágott zöldségeket,egy 20 percig párolom,majd felöntöm 1 l vizzel,beleteszem a füszereket,és egy fél órát főzőm.Majd a tüzről leveszem,és tejszint a tojássárgával kikeverem,és a leveshez öntöm,vágott petrezselyemmel megszórom.És  már tálalhatom is.

Nincsenek megjegyzések: