A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 8., péntek

Tatu kifli

Tatu kifli





Ezt a receptet már régebben kinéztemLimara -nál, a kelt tészták (király nője) számomra!De most Barbi oldalán barangoltam,és az ő verziója fogott meg nagyon.Eltökéltem, valami kelt féleség kell,hogy legyen vacsira,amiből jó lenne ha maradna másnap reggelire is.Mondanom sem kell,hogy még az este elfalatoztuk az egészet:) tv-nézés közben !

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 0,5 dl olaj, 1,5 tk só, 20 dkg öreg tészta (elhagyva), 50 dk liszt,BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1,5 dkg élesztő,(öreg tészta nélkül 2 dkg)

Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejjel,csipet cukorral elkeverjük,majd pici liszttel keverjük össze.A tetejére kevés lisztet hinteni,és kb 25-30 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és bedagasztjuk a tésztát.Majd lisztezett felületre borítjuk,és nagy kört nyújtani,16 cikkre vágni., szélesebb végüknél amit nyujtófával folyamatosan kinyújtunk, tölteni kolbász,sajt ,karikákkal.Szorosan feltekerjük,és sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük.Itt is hagyjuk 30 percig kelni a tésztát,majd egy felvert tojással lekenjük,és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,míg szép arany barna szint nem  kap.

2 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Kedves Böbe!
Mostanában időhiány miatt, majdnem lemaradok az ilyen kedves bejegyzésekről!! Örülök, hogy ennyire tetszett Limara receptje és az én közreműködésemmel el is készült! :))
Azt meg kimondottan irigylem, hogy este ettetek meg ennyi kiflikét! Odavagyok! :)))
Ja! Nagyon megköszönném és boldoggá tennél, ha bárhol (fb, e-mail, blog) értesítenél a végeredményről, ha valamit elkészítesz tőlem! Mert erre is véletlenül bukkantam rá és sajnáltam volna, ha mégis lemaradok, olyan jó érzés látni ilyen bejegyzéseket! Köszönöm szépen!!! :)))

Böbe írta...

Kedves Barbi! Ez csak természetes.Sajnos mindig este esünk (bünbe)apával tv nézés közben!:))