A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 19., csütörtök

Céklaleves

Legyünk Egészségesek: Nyerjen a legkedveltebb! - Verseny! -re készültem ezzel a levessel. Tudom,hogy páran már készítettétek ezt a levest,de töredelmesen bevallom,én még sosem! Annak dacára,hogy magát a céklát nagyon szeretjük savanyúságnak, télen meg almával,naranccsal gyümölcs centrifugán készített levét inni kiló szám,azt igen. Roppant egészséges,teli vitaminnal,sok baj,betegség elűzője! Ami még megfogott,a leves csodálatos selymes bíbor  színe,evés közben pedig a karakteres   íze! Megérte kipróbálni,azt nem mondom hogy heti vendég lesz a tányérunkon,de egyszer,kétszer,terítékre fog kerülni,a változatosság kedvéért az tuti:)





Hozzávalók: Most csak 2 személyre való adagot készítettem. 2 db cékla, (nálam hosszúkás fajta volt), 1 liter víz, 2 ek olíva olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors, tárkony, citromos kakukk fű, 1 dl tejszín,2 dl joghurt. 1 db erő leves kocka.1 kk cukor.



Elkészítése: A céklát lereszeljük, a hagymát olajon megdinszteljük,majd rárakjuk a reszelt céklát.Rövid ideig pároljuk,majd felöntjük a vízzel, fűszerezzük,1/4 óra alatt puhára főzzük. Bot mixerrel pürésitjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is.Legvégén lehet még izesiteni,citromlével,cukorral aki szereti.

Nincsenek megjegyzések: