A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. augusztus 30., csütörtök

Jamaicai csirke-barbecue

Még tart a jó idő bátran lehet kint a szabadban sütni főzni. Használjátok is  ki ,a lehetőséget.Na nem mintha engemet ,eltudna tántorítani a zord idő, a kinti sütés- főzéstől.ha egy remek étel elkészítéséről van szó.Nagyon szeretjük a különböző pácolt ,grillezett husikát,mindig kutatok valami új recept  után.Most erre esett a választásom,Fűszeres jamaicai csirke-barbecue | | Vital.hu .Nem bántuk meg ,csak ajánlani tudom,pláne aki rajong a csípős ételekért mint mi.is.


Hozzávalók: 1 kg csirkecomb,( de lehet felezett csirkét is használni), 1/2 lime leve,2 tk barna cukor, 1 csésze ketchup, 3 ek szója szósz,

A páchoz: 3 ek barna rum, 2 ek viz ,1/2 csésze ecet, 10 szál apróra vágott zöldhagyma,(nálam snidling) 2 ek kakukkfű,2 db csili paprika,vagy jalapeno,  2 ek olaj, 4 tk barbecue-füszerkeverék, 4 tk őrölt gyömbér, 4 tk őrölt fahéj, 2 tk őrölt szerecsen dió, 2 tk só, 2 tk bors,.



Elkészítése: Forraljuk fel a rumot és a két evő kanál vizet,kb 3 percig.Majd egy kicsit hűtsük le,adjuk hozzá az ecetet és a páchoz való többi összetevőket. A fűszeres pácból szedjünk ki 2 evő kanálnyit,keverjük össze a cukorral, ketchuppal és a szója szósszal. A csirkét tegyük egy edénybe csurgassuk rá a lime levét,majd keverjük hozzá a páclevet.És mehet a hűtőbe akár egy éjszakára is.Másnap kivesszük a pác léből a csirkecombokat, beletettem a nejlon tasakba,vagy szatyorba,és ráöntöttem a félre tett,összekevert  szója szószos mártást.És alaposan jól átforgattam ,hogy mindenhol érje a ez a jó kis fűszer a húsokat.Szeretem ezt a megoldást,nem kell egyenként vacakolni a hús kenegetésével.És már lehet is izzítani a grill sütőt,kint vagy bent.

 

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Hmm, igazán finom lehet!

kovtama írta...

Nagyon jól néz ki! Kipróbálom én is.:)

Böbe írta...

kovtama,nagyon finom!,kiváncsian várom majd a véleményedet.

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Böbe írta...

Köszönöm szépen! Örülök neki nagyon:))