A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. november 13., kedd

Úti élményeink. Graz, Semmering hágó, Németország Bajor erdő

Fantasztikusan szép,csodás helyeken jártunk. Graz Stájerország fővárosa, a várost a Mura folyó szeli ketté. Egyszerűen nem tudok betelni a látvánnyal.Legyen akár tél vagy nyár,minden évszakban maga a csoda. Habár utunk során  volt ,hogy a nyárból a télbe csöppentünk bele,pár kilométer megtétele után. Fantasztikus volt:)) Sajnos Graz óvárosi része most kimaradt, de pótolni fogjuk!
Alpesi legelőn ,legelésző  tehenek,pont mint a milka csokoládé  reklámokban szoktuk látni,csak éppen,hogy  nem lilák.:))
Graz hegyi elő Városaiban,  számtalan sebes folyású  patak   található, melyek mind a Mura folyóba ömlenek. Szintén lenyűgöző a látvány.
És fantasztikus,hogy november elején , egy rövid ujjú pólóban ,szikrázó napsütésben ,élhettük át ezt a élményt..
Aztán folytatjuk tovább utunk, Semmering hágón keresztül, 14 alagúttal átszelve az Alpokot, Németország felé.
                                                    Egyik alagútból ki, a másikba be!:))
Kiérve minden egyes   alagútból, csodálatos hófödte  hegyek látványa ,amerre a szem ellát.
                      Itt  már átmentünk egy időzónán: (meteorológiai értelemben))

A bajor -erdő Németország legrégebbi nemzeti parkja, ősi rengeteg. Amely a határon túlnyúlva a Cseh-erdővel Közép - Európa legnagyobb egybefüggő erdősségét alkotja.
Ezt mindenkinek látnia kell,mert leirthatatlanul csodálatos ,lenyűgöző a látvány.  Él a hegyekben mindenféle patás, vadmacska, nemrég visszatelepítették a hiúzt és a farkast is. Sajnos medvével , sem hiúzokkal. nem találkoztunk.
És itt megint egy időzónába estünk,40-50 km megtételével,fent a hegytetőn volt,hogy az orrunkig sem láttunk olyan köd volt,havas,deres táj  ,fantasztikus mint egy időutazás.

1 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Csodaszép helyen jártatok!