A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 23., szombat

Spagetti bazsalikomos paradicsom szósszal, alla natur.

Hőség riadó van,de enni azért kell,nem is vágyik az ember nehéz ételekre ilyen tikkasztó hőségben.(No pláne a tűzhely mellett rostokolni:)) Így sebtiben ezt a laza kis spagettit dobtam össze ebédre.Amit mellesleg nagyon szeretünk is,mint a legtöbb Olasz ételt.:)

Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 1 db hámozott darabolt paradicsom konzerv,1 kis fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma, 3 db friss bazsalikom levél, oregánó,só bors,1 kk cukor,  3 ek olíva oaj,15 dkg reszelt sajt,(jelen esetben,trappista volt)

Elkészítése: Bő sós vízben kifőzzük a tésztát,amit én úgy szoktam,hogy kb 1-2 perc forralás után ,lezárom alatta a lángot,fedő alatt kb 10 kb  percig hagyom,közben azért meg-meg nézek egyet,hogy ne ázzon szét hanem olyan roppanós maradjon.Közben a az apróra vágott hagymát ,olíva olajon kicsit dinsztelem,rányomom a fokhagymát,hozzáadom a darabolt paradicsomot,fűszereket,kevés vizet öntök hozzá,és összefőzöm. Tésztát leszűröm, leöblítem,( most nem raktam rá olajat mert a szósz került rá egyből.)összekeverem a paradicsom szósszal,fészek kupacokként rakom a tányérra,reszelt sajttal megszórva.

                          És egy jég hideg,Mojito (nagy kedvenc) kiséretével elfogyasztottunk.
































Mousse, csokoládés habkrém

Mousse, csokoládés habkrém


Nem tudom,hogy ismeritek-e? Ugyan nem vagyok híve a kész,fél kész  termékeknek,de ez nagy kivétel. Dr. Otker Mousse, habkrémje apró csoki darabkákkal.amihez  egy habverő,és egy bögre tej kell csupán..Vész tartalékként mikor ránk jön az édesség utáni vágy, vagy éppen nincs kedvem macerás édességnek neki állni, jó ha van itthon mindig,, egy két zacskóval  készenlétben ,sitty-,sutty össze is dobhatjuk és ,már adhatunk is a bűntudatnak.Van,hogy gyümölccsel rétegezem,olykor babapiskotával,tejszinhabbal a tetején.Nálunk nagyon be jött!:)

2012. június 22., péntek

Toscan száritott paradicsom

Toscan szárított paradicsom



Igaz,hogy nem a Toscan napon száradt,de attól még szerintem ugyan olyan finom,és ízletes lett! Ebben a rettentő nagy kánikulában,két nap alatt össze is aszalódott.Pár üveggel még fogok eltenni,télire ebből a mennyei eledelből,hiszen jóval olcsóbban jövünk ki,mintha a megvennénk méreg drága pénzért.

Hozzávalók: 1 kg közepes méretű fürtös paradicsom,tengeri só, babér levél,szemes bors,friss  bazsalikom levél,oregáno,olivaolaj.

 Paradicsomokat megmossuk,félbevágjuk magokat eltávolítjuk,sütő papírral bélelt tepsire sorban letesszük,vágott felükkel fölfelé nézzenek.Lesózzuk,egy tüllel letakarjuk,és a napra tesszük száradni,ha ilyen hőség van két nap alatt meg is szárad.Majd tisztára mosott csini kis üvegekbe tesszük a fűszerekkel együtt,és felöntjük olíva olajjal. Nekem most 1 üveggel lett, ami meg kimaradt,azt pedig kenyérbe sütöttem bele.Isteni lett!:))

2012. június 21., csütörtök

Saláta főzelék,sült bacon csipszel.

Saláta főzelék,sült bacon csipszel.

 Szomszédunk jóvoltából,nagyon sok friss,zsenge,gyenge,salátához jutottunk,rengeteg kapor kíséretében.Aminek a zöme már a fagyasztóban várakozik,no de a salátát azt frissen kell fogyasztani,úgy,hogy ettük mindenhez .Na de még mindig maradt,valamit csak kéne kezdenem vele,és akkor jött az ötlet,hogy főzelék fog készülni a maradékból.Apa nem kis meglepődésére,mert ő még ilyet aztán nem evett,hát nem vagyunk mi nyulak mondta.Hozzáteszem,Én jó magam is nagyon,nagyon régen ettem,mikor fiam kicsi volt , neki többször készítettem,dédi nagymamám  unszolására,aki viszont nagyon szerette, mert a gyereknek főzeléket enni kell. Amiben nagyon igaza is van,( volt).És végül apa a kész terméket majdnem úgy ette mint a nyulak,mondtam is neki,hát nem vagy Te nyúl,válasz, anya ez nagyon finom!:))Nagyi mondaná erre,hát persze,minden finom,ha jól el van készítve!:)







Hozzávalók: 3 fej saláta,2 gerezd fokhagyma,1 nagy csokor kapor,(bőven volt),1 tk vegeta, 2 ek ecet,2 ek cukor, 3 ek liszt, 2 dl tejföl, 3-4 ek oliva olaj,vagy margarin,10 dk bacon szalonna.

Elkészítése: Salátát alaposan megmossuk,nagyobb darabokra vágjuk,(vagy csíkozzuk).Bő sós vízben,néhány perc alatt , puhára főzzük,leszűrjük.Majd egy kevés vízzel felönteni,és egy pár percig párolni még.Végül,a fokhagymás rántással, amiben fél adag apróra vágott kaprot is megdinszteltem egy kicsit,berántani, fűszerezni,tejfölt belekeverni,maradék össze aprított kaprot rászórni,és össze forralni az egészet pár percig. Pirított bacon csipszel tálaljuk.

2012. június 20., szerda

Hanna babánk,

A család apraja,és nagyja.


 Édes kicsikémnek, az első ovis anyák napi fotója,nagyon örültem,hogy nagymama részére is készült külön kép.

 

 Névnapomra mamától kapott  koronával,igaz kicsi lett rám,de büszkén viselem.Hiszen Én vagyok a hercegnő!(,igy is,úgy is!:)

                                                Apával nagyon szeretünk jókat enni .:))
                               Na persze aztán le is sportóljuk ,apa nagy sport ember.                                          
                Mióta abba hagyta a labdarúgást,verseny kerékpározik.Példaképe Amstrong.





2012. június 19., kedd

Calzone

Calzone


   Szintén ,egy igen kedvelt pizzaféle.Akár ez esti Eb- nézés közbeni vacsira.Ha esetleg még másnapra is     marad,újramelegítve is roppant finom marad a tésztája.





Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 ek joghurt,(én most tejfölt használtam),3 ek olaj, 2 tk só, 1 ek cukor, 2 dl viz, 2 dkg élesztő, 1 tojás a lekenéshez,(izlés szerint,tölteni,kolbász,reszelt sajt,sonka,stb)


Elkészítése: Élesztőt kevés cukros,langyos vízben megfuttatjuk.Majd a liszttel,és többi hozzávalókkal bedagasztjuk a tésztát.Letakarva duplájára kelesztjük.Lisztezett felületre borítjuk,négyfelé vesszük a tésztát,kör alakúra nyújtjuk,és az egyik felébe rakjuk a tölteléket.Másik felét ráhajtjuk,és kézzel igazgatjuk a széleit.Sütőpapirral bélelt tepsire tesszük,itt is hagyjuk,hogy a duplájára keljen.Majd felvert tojással lekenjük,és előmelegített sütőbe tesszük,180fokon sütjük kb 25-30 percig.

Citromfű szörp

Citrom fű szörp


Bodza,és a hárs után,elkészült az ide citrom fű szörpöm is.Nyáron hideg szódával,télen meg akár teánk izesitésére is kiváló. Élénkítő hatású,ideg és gyomorerősitő,csökkenti a koleszterin szintet,serkenti az epemüködést.Nyugtató hatású. Mindenkinek csak ajánlani tudom,szedjétek,és igyátok:)

Teának: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 tk citromfü levelet,majd 10 perc állás után Szűrjük le.

Elkészítése: 2 l víz,2 db citrom, 5 dkg citrom sav, 2 kg cukor.4 csokor citrom fű. A citrom füvet a karikára vágott citrommal a 2 l vízben 1 napig állni hagyjuk.Másnap hozzáadjuk a a cukrot,és a citrom savat,felforraljuk,10-15 percig had zubogjon.Majd leszűrjük,steril üvegekbe töltjük,és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
                               Már a mentám is lassan beérik,a szörp készítéséhez.