A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 6., péntek

Diós tejszines grillázs fagyi


Szuper finom fagyit hoztam,igaz a fotó nem a legjobb,de a végeredmény annál inkább:))Ebben a hőségben olyan gyorsan olvadt,hogy nem igen volt hangulatom különböző pózokban képet csinálni róla,így is a szőnyegen landolt az egyik adag! (sikálnom is kellett) gyorsan nehogy foltot hagyjon:)


Hozzávalók: 4 tojás(külön a sárgája,fehérje) 20 dkg cukor, 1 vaniliarúd kikapart  belseje, 1/2 l tejszín, nálam hulala)csipet só.+ 1 tojás fehérje.




Grillázs: 15 dkg diót,vagy amerikai mogyorót,sütőben megpirítunk. Egy serpenyőben 10 dkg cukrot ,4 ek vízzel karamellizálunk, majd hozzá adjuk a pirított diót.össze rázzuk.Rozsda mentes tálcát,(zsirpapirra is lehet)olajjal megkenjük,és kiborítjuk rá  a diós grillázst.Mikor megdermedt, aprító géppel összeaprítjuk és a csipet sóval felvert + 1  tojás fehérjével óvatosan össze keverjük.



Elkészítése: A tojás sárgáját a cukorral,vaníliával, jó habosra kikeverjük, fehérjét kemény habbá verjük,és  a tejszínből is kemény habot verünk. Végül összekeverjük óvatosan, tejszín,tojás sárgája,+ fehérje habot,és a 3/4 grillázst,a többivel tálalásnál szórjuk meg a fagyit . És jól kifagyasztjuk, tálalásnál málna,ribizli, szeder,stb,rakunk mellé.

2012. július 5., csütörtök

Caprese saláta

Paradicsom mozzarellával,bazsalikommal


 Legyünk Egészségesek: Nyerjen a legkedveltebb! - Verseny!

 Martinelli játékára hoztam ezt a rém egyszerű,de annál finomabb salátát .Akár egy laza vacsorának is ideális,de  előételként is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók: karikára vágott paradicsom,szintén karikára vágott mozzarella sajt, friss bazsalikom levél, oregánó, és aki szereti,(én szoktam rá  tenni) balzsamecet krémet.
 





2012. július 4., szerda

Angol muffin

Angol muffin

Ide meleg,oda meleg,nagyon szeretjük az ilyen reggeliket:)) Ez olyan igazán mekis reggeli,anno fiam kamaszként négyet is képes volt bevágni ,(nem volt nehéz belőle). A lényeg,hogy Ottisnál mikor ráakadtam,igen megőrültem neki,ezentúl itthon gyártom e-finomságot.Készithetjük,édes,és sós változatban is.Kinek,hogy:))Nálunk igy jött be:))




Hozzávalók:30 dkg liszt, 1 ek cukor, 1 tk só, 1 tk száritott élesztő, 4 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 ek kukorica liszt,




                                           Töltelék nálam. tükör tojás, szeletelt lapka sajt.             
Elkészitése:A tejet a cukorral és a vajjal langyosra melegitjük,majd elkeverjük benne az élesztőt.Ezután hagyjuk egy kicsit pihenni.Egy tálba szórjuk a lisztes keveréket,majd majd rugalmas tésztát gyúrunk.Miután meg kelt a tésztánk, kinyújtjuk pohárral kiszaggatjuk,zsirpapirral bélelt tepsire tesszük ,1 órát kelni hagyjuk ott is.Előmelegitett sütőben 200 fokon 15-20percig sütjük. Még forrón ketté vágjuk,lapkasajttal,és tükörtojással  rakjuk meg. Ahogy a meleg tésztán a sajt olvadozni kezd az valami fenséges.Próbáljátok ki,nem bánjátok meg,pláne a gyerkőcök fognak örülni neki nagyon:))Akár még uzsonnát csomagolni is szuper a srácoknak a suliba.

2012. július 3., kedd

Milánói sertésborda

Milánói sertésborda


Szintén egy álltalunk igen kedvelt ételt hoztam,szeretünk majd minden tésztafélét.olykor csak hús nélkül ,szósszal nyakon öntve készitem.De mivel apa a ragadozók faját képviseli,ő egy (vércse) hát egy jó asszonynak ezt is figyelembe kell vennie:)) Én most ezt tettem! Nálunk  igy készült  ez a szuper étel.

Elkészitéséről itt nem irok külön,ugyan az mint  Spagetti bazsalikomos paradicsom szósszal, alla n....



 Személyenként 2 szelet rántott bordát sütünk ki.


Cobbler

Cobbler ( morzsa süti)

Itt az afrikai hőség,és Én süteményeket gyártok.(ez nem normális,:))Hát igen, ezért a csodáért képes voltam izzitani a sütőt,már nem is részletezem,hogy minden honnan szakadt a viz rólam.De mind  ez még nem volt elég ,mivel kapcsos tortaformában sütöttem ,a résen az isteni cukros gyümölcslé kifolyt a sütő aljára és ott elkezdett égni.Hát gondolhatjátok Omega koncert kutya füle volt ehhez képest.És ami utána jött,majd 1-órán át sikáltam kapartam a sütő alját a szénné égett ragacsos létől.Verejtékben fürödtem mondanom sem kell.Szerencsére anyuék és a többiek a kertben pihentek kint,semmit nem érzékeltek a benti szmog riadóról:))És egyszer csak megjelentem karomon a tányérokra szedet  mennyei finomsággal.És csak ezt hallottam,hú,juj,jaj, ez nagyon finom.és valóban egy remek párositás volt a szilva meggyel,sok fahéjjal,megszórva.És a sült gyümölcs szottyos leve az alján,az valami csoda,csak azt tudom mondani,hogy mindenki készitse el,aki még nem csinált ilyet ,nem fogja megbánni:))


Hozzávalók: 50 dkg szilva,meggy vegyesen,5 ek cukor,3 kk őrölt fahéj,1 vaniliás cukor.2 ek zabpehely

Tésztájához: 25 dkg liszt, 3 ek zabpehely,5 dkg cukor, 1 vaniliás cukor, 1 sütőpor, 10 dkg vaj,  1 tojás, csipet só, 1 dl tejszin,1 dl tej..


Az elkészitését külön nem irom le,ugyan az mint itt.Meggyes Crumble