A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 28., csütörtök

Felhő szelet ( hullám krémes)

 
 
Nagyon ritkán készítek ehhez hasonló édességet, na nem mintha nem szeretném, annak dacára ,hogy a sós félékért vagyok oda inkább. Nem is leszek álszent, tisztességgel adtam a kalóriáknak belőle:) Annál is inkább,mivel anyukám készítette, és mint ilyenkor általában lenni szokott,  sokkal jobban esik minden falat, ha készen   teszik az ember elé:) Ime a recept, ahogyan anyukám készíti.


Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 25 dkg ráma, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 6 db tojás, 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 2,5 dl víz, 5 dl hulala tejszín, 1 db habfixáló.

A tésztához a vizet, a zsírt és a lisztet összefőzzük. Tűzről levéve egyenként belekeverjük a 6 tojást. Ezt a masszát ketté osztjuk. 2 lapot sütünk belőle. Zsírozott tepsibe, zsíros késsel az egyik felét belekenjük és lassú tűznél megsütjük.
A krémhez: 6 dl tejbe a 2 csomag pudingot megfőzzük, majd kihűtjük. A Rama-t a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot belekeverjük. A krémet az egyik lapra kenjük. Majd a habfixálóval a tejszínt is habosra verjük és a krémre kenjük. Majd rátesszük a második lapot. Porcukorral meghintjük.

7 megjegyzés:

Anikó írta...

Na jó, én sem utasítanám vissza!:-))))

gionetta írta...

Majdnem franciakrémes? Jöhet! :-))

Kati írta...

De guszta:) Jöhetne hozzám is:)

Blogkonyha írta...

Már olyan régóta tervben van, de még nem jutottam el hozzá. Nagyon tetszik ez a süti, olyan finom, krémesnek látom. Gondolom az íze is mennyei... Nagyon guszta!

Böbe írta...

Köszi szépen lányok!


Kriszti, ne késlekedj vele,valóban egy isteni finom krémes az egész!:))

HajniZoli írta...

Éjszakai csábítás, ez kell nekem:-) nagyon guszta!

Unknown írta...

Lehet szeletelni?