A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 18., kedd

Kombe- Zserbó

  Sós változat után, most édes következett, ebből az isteni finom tésztából. Az eljárás ugyan az, mint Kombe ( hajtogatott, töltött kelt- tészta)-nál. csak a töltelék változott.
 Töltelék: 15 dkg dió lereszelve, porcukorral összekeverve, fél üveg házi sárgabarack lekvár, 10 dkg csoki csepp.( ha nincs, 10 dkg étcsokoládé lereszelve.)
Kinyújtás után, a második lapra kenjünk a sárgabarack lekvárt, rá a cukros diót,végül a csoki cseppet.
 Sütés előtt, lekenés után, megszórjuk jégcukorral, és szeletelt mandulával a tetejét.
Reggelire egy pohár hideg tejjel, fenséges eledel. Sok sikert kívánok  hozzá, mindenkinek.

5 megjegyzés:

heti menük írta...

Ez az isteni finom kombe eddig nálunk kizárólag sós változatban készült. Elnézve a gyönyörűségedet ezen hamar változtatni fogok:) Köszi az ötletet!

Hankka írta...

Szeretjük az édeset és a sósat is, nagyon szép, mutatós így, kerekre sütve! :)

HajniZoli írta...

Finom lehet így édesen, zserbósan. Eddig én is csak sósan készítettem, de jártak a kerekeim valamilyen édes változaton is. Nagyon jó!

teller-cake írta...

Annyira szép!!! :)

marisz57 írta...

Ilyet ugyan még nem sütöttem, de a tied nagyon tetszik!