A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. szeptember 23., hétfő

Házi vaniliás karikák


Ami a Blogkóstolóra készült, kinek a házigazdája Dina Dina világa , számomra  sütis néni konyháját sorsolta ki Sütis néne sütödéje: . Akit örülök, hogy megismertem, és ezt a finomságot hozom tőle. Némi változtatással készült ugyan , de akár így, vagy akár úgy , de  készítsétek el mert nagyon finom.


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 dkg kukorica liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 tojás sárgája, csipet só,  15 dkg porcukor, 1 mk vanília paszta, 25 dkg vaj, 1 tk sütőpor, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehér csokoládé.


Elkészítése: Száraz hozzávalókat összekeverjük, majd mehet bele a tojás + vaj, és a többi hozzávaló is. Tésztát gyúrunk belőle, és a hűtőbe tesszük 1 óra hosszára, de akár egy éjszakára is ott hagyhatjuk. Lisztezett deszkán kb 8 mm-es kinyújtjuk, kerek kiszúróval kiszaggatjuk, közepét egy kisebb kerek szaggatóval, a leeső tészta maradékot össze gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, egészen addig míg tart a tésztánkból,  és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük,  hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és a linzerkarikák alját egyenként belemártjuk, mikor már szilárd lett a csoki bevonatunk, megfordítottjuk, és a olvasztott fehér csokoládéval díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

1 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szépek lettek:) Már régóta meg akartam ezt sütni, láttam nemrég máshol is, azt hiszem meglepem vele a családot a héten:)