A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. szeptember 25., szerda

Káposztás hasé




  
Az édes után, egy sós változat is készült nálam ebből a házi ''leveles'' tésztából. Amolyan parti  falatkák, bulira, vendégvárásra, remek harapni való, egy szuper  konty alá való:)))  Alap receptje -Leveles-tészta házilag. ( hajtogatás nélkül)


 

Töltelék: 1/2 kg reszelt káposztát lesózunk, kinyomkodjuk a levét amit eresztett. Kevés olajon ledinszteljük, pirítjuk, őrölt fekete borssal megszórjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,  3-részre vágjuk hosszában. A káposztát háromfelé osztjuk, és egyenként megtöltjük a tészta csíkokat, feltekerjük, végül 4-5 cm darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 1 db felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A tészta végéből , maradékából, pedig kis háromszögeket vágtam.



                    
         Jó étvágyat kívánok hozzá.                  
                                                

2 megjegyzés:

gionetta írta...

Szeretjük!:-))

Juditka írta...

Finom lehet:))