A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. december 5., csütörtök

Török Pide, ( Török pizza)



 Blogkóstoló 13, kinek a házigazdája Janka  ,Csak, mert szeretem...: ,blog írója, számomra már ismert területre küldött. Marka konyhájában kellett kutakodnom, ami már többször elő is fordult nálam, mert  sok finomság készül az Ő kis konyhájában:))  És most erre a finomságra esett a választásom, ami olyan mint a pizza, de még is más . És, hogy melyik finomabb ? pizza, vagy a pide ? Mindkettő isteni ! Hasonlóak, de még is nagyon mások.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl víz, 1 kk cukor, 1/2 kocka élesztő, 1 tk só, 1 dl olaj.

Feltét: Tetszés szerint, darált húsos, vagy gombás ragúval, nálunk most ez került bele,  20 dkg füstölt tarja,( apró kockára vágva) 20 dkg reszelt füstölt sajt. Ketchup -vagy süritett paradicsom, 

Lisztet egy kelesztő tálba szitáljuk, közepébe fészket készítünk, ebbe a mélyedésbe öntjük a langyos víz + cukros tej keveréket,  belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc kelesztés, majd hozzáadjuk a sót és az olajat, szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, hagyjuk a duplájára kelni, kb 1 -óra. Majd lisztezett deszkára borítjuk, 8 - egyenlő részre vágjuk, minden kis bucit ovális alakúra nyújtunk . Mind két oldalára reszelt sajtot szórunk és óvatos mozdulattal feltekerjük, de csak annyira , hogy a közepe megmaradjon amibe a finomságot töltjük. Széleit ketchuppal kenjük le, én tojás helyett  így szoktam, mi így szeretjük, és a színe is szebb:))


 





Sok sikert hozzá mindenkinek.

1 megjegyzés:

Marka írta...

Örülök, hogy ezt választottad, én is nagyon szeretem, nálunk már rengetegszer készült :-) Köszönöm a dicséretet :-D