A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. március 22., péntek

Sós kifli, (sóssan jó ropogósan)

 Egy igazán finom, foszlós ,ropogós sós  kiflire vágytunk,( amolyan békebelire). Limaránál rá is találtam a megfelelő  receptre, jó  választás volt nagyon. Egy pohár hideg tejjel,fejedelmi reggelink volt,aminek az evését nem lehet  abba hagyni:))


Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 tk só, 5 ek olaj, 2 dl víz, 1,5 dl tej, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő.

Cukros langyos tejben elkeverjük az élesztőt. Kimérjük a lisztet hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet, és az élesztős tejet. Könnyű lágy tésztát dagasztunk , amit kb30 percig kelesztőtálban hagyunk pihenni. Ez alatt elkészítjük a tölteléket, 12 dkg vaj, 1 tk só,kikeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 4 egyforma darabra vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony körre amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal. Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, vízzel lepermetezzük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.
                                       Sok sikert, és jó étvágyat kívánok hozzá!