A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. július 25., csütörtök

Szilvás manna, a legfinomabb



Igen nagy örömmel töltött el, hogy ilyen  nagy népszerűségnek örvendett a sárgabarackos manna süteményem , nemhiába méltó is ez a sütemény a nevéhez.! Most szilvás változatban készült, nagyon sok nyári szilvát, ( piros szilvát) kaptam a szomszédból. (Erzsikétől)  10 kg -ból, dzsemet főztem, gombócba , gyümölcslevesbe  is került, és csak úgy magában is ettük:))
 Recept ugyan az mint a Sárgabarackos manna. , csupán annyit változtatással, hogy 5 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt váltja fel a fehér lisztet.  Negyedelt szilvákat enyhén fahéjjal megszórtam. És egy  20 cm kerek kapcsos tortaformában sütöttem ki.
                    Sok sikert kívánok hozzá mindenkinek

2013. július 23., kedd

Conchiglie Rigate, tejszines-gorgonzolas szósszal.

 Ezért is szeretem  Olaszországot, és a  gasztronómiáját,   hihetetlen gyorsasággal, eszméletlen finom - könnyű, de még is laktató , finomságot tudunk kreálni, és tálalni ,  semmi perc alatt az asztalra. Ha  tészta rajongó vagy, akkor Neked szól ez a recept, ha nem ! akkor annál inkább , hogy Te is  az  legyél :-))) 

Hozzávalók: 50 dkg Barilla   kagyló tészta, 20 dkg gorgonzola sajt,)  2 dl tejszín, , reszelt parmezáni sajt, reszelt szerecsendió, kevés rukkola,( én most fodros petrezselymet használtam)

Tésztát sós vízben  al dente”-re főzzük, ( fog keményre). Közben a lábosban beleöntjük a tejszínt,  belemorzsoljuk a sajtot, szerecsendiót reszelünk rá, ízlés szerint sót, és borsót adunk hozzá, kis lángon összemelegítjük, hogy még darabos maradjon a sajt benne.Végül a megfőtt, és leszűrt tésztát , még melegen átforgatjuk a szószban, óvatosan, hogy minden egyes kis kagyló mélyedésbe kerüljön belőle.Tálalásnál izlés szerint, reszelt parmezánit  szórunk rá.  Hát nem hiába az a szlogenjük , hogy  Dolce Vita :)))

                   Jó étvágyat kívánok .