A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. november 9., szombat

Narancsos Libasült

  
De szeretnék gazdag lenni / Egyszer libasültet enni...../ József Attila is  versbe  foglalta imáját  utána. Hiszen akkor is drága volt a liba ára , a májáról már  nem is beszélve. A néphit szerint aki november 11-én Márton napján libát nem eszik , az éhezni fog a következő évben. Hát ha libamáj nem is, de egy kis sült került a tányérunkra, egy pohár vörösborral leöblítve:))

Hozzávalók: 4 db hízott libacomb, 2 db narancs, 1 ág zsálya, 2 ág kakukkfű, őrölt bors, só,

A libacombokat tegyük egymás mellé egy tepsibe, vagy cserépedénybe, sózzuk borsozzuk mind a két felét, tépkedjünk rá kakukkfüvet, zsályát. Egy narancs héját reszeljük rá, a levével meg locsoljuk meg, a másik narancsot szeleteljük fel, és borítsuk be vele a húst. Öntsünk alá egy kevés vizet, 2 ek olívaolajjal locsoljuk meg takarjuk le, 170 fokon süssük 1 órán át. Majd fedő nélkül 200 fokon kb 10 percig, hogy szép piros szint kapjon. A   kisült zsírját  szűrjük át, és tegyük egy edénybe nekem kb 4 dl lett, isteni finom friss ropogós házikenyérre kenve mennyei eledel. (A narancs és a fűszerek izétől egy igazi kulináris finomságot élvezhetünk) Köretnek dinsztelt  almás-vörös káposztát kínáltam. Hát mit ne mondjak fantasztik és egyben bombasztik:))  De ha ez még mind nem elég, ezeket is érdemes kipróbálni.Márton-napi ludaskása  
Libamáj pástétom, citromos kakukkfűvel,és aszalt s...
 
 

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.