A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. április 1., kedd

Húsvéti paraszt kalács



Nem csak húsvétra !:))  Hétvégén a zöldbabos csorba leves mellé kínáltam. Sajnos azt a hibát elkövettem, hogy nem tettem egy tortaformába , így sütés közben igen elterült. No de az izén, ez mit sem változtatott !:)) Az ünnepekre akár duplázhatjuk is a megadott mennyiséget.


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1/2 dl olaj, nagy csipet só, 1 szál kolbász, egy  marék medvehagyma. 10 db főtt fürjtojás. ( medvehagymát kiválthatjuk  rendes hagymára, snidlingre is)

Szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztánkat, majd a megkelt tésztának a negyedét levágjuk. Sima fonással kalácsot készítünk, kör alakúra hajtjuk, közepére   a kisebb adag tésztából készült fonat kerül.  Végül a fonatok közé szeletelt kolbászt és az aprított snidlinget tesszük. Tepsin hagyjuk a duplájára kelni, tojással lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.


              
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.



1 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Szétterült vagy sem, nagyon finom lehetett! Nyersen pedig igazi magyaros színe van.:))