A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. február 12., szerda

Ricottás pite vörös-áfonyával.

  
Akár Valentin napra is készítheted, egy kedves gesztus tőled neki, vagy csak úgy mert nagyon finom:))) 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 ek porcukor, 2 ek holland kakaó. 15 dkg vaj, 2 tojás sárgája.

Töltelék: 50 dkg ricotta ( olasz édes túró) 1 kk vanília paszta,1( kezeletlen) citrom reszelt héja , 3 tojás sárgája,  ( fehérje külön habbá verve 5 ek cukorral) 5 dkg vörös áfonya,

Elkészítése: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba  csomagoljuk és a hűtőbe tesszük max 1 óra hosszára. Közben a túrót villával összenyomkodjuk  a tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, hozzá adjuk a túróhoz, + az áfonyát, vagy mazsolát,  jól elkeverjük. Végül a habbá vert fehérjét is óvatosan hozzá keverjük.
A tésztát deszkán kör alakúra kinyújtjuk, belehelyezzük a pitesütő tálba a maradék tésztát levágjuk. Kézzel körbe még beleigazgatjuk, rátesszük a túrós tölteléket és a maradék tésztából szív alakú szaggatóval  formákat szaggatunk, és a tetejére tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.






Jó étvágyat kivánok hozzá mindenkinek.