A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. május 19., hétfő

Kakaós- csigák. Csodatésztából./ hűtőben kelesztett/



Szeretjük a kelt tésztaféléket nagyon, habár mi most rossz barátságban vagyunk egymással  így bikini szezon előtt-:)) De ezt a fantasztikus '' csodatésztát '' Ki kellett próbálnom, Vicuskánál akadtam rá a receptjére itt amit köszönök szépen Neki. A tésztája nagyon finom, nem száraz, és meg egy szuper előny, hogy a tészta akár egy éjszakát is a hűtőben aludhat. Reggel csak formázzuk,   megsütjük,  azután mind megesszük:))


Hozzávalók: 250 g aludttej, ( kefir, vagy joghurt ) 2 tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 1 kk só, 6 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt.


Elkészítése: A tojást + a cukrot + sót, kikeverjük, majd a tejfölt és a vajat is hozzáadjuk. Mehet hozzá  a liszt + élesztő, bedagasztjuk míg a tészta elválik az edény falától. A bedagasztott tésztát kizsírozott mély tálba tesszük, és a hűtőbe tesszük minimum 3 óra hosszra,de akár másnap is süthetjük.



Formázása tetszés szerint, nálunk szívek és csigák készültek.Szívekhez a tésztából egy kis öklömnyi darabkát lecsípünk  oválisra kinyújtjuk, kb 20 cm hosszra,megszórjuk porcukorral kevert kakaóval/ holland/ feltekerjük  a tésztát, egy kicsit sodrunk még rajta finoman,  közepén végigvágjuk de úgy, hogy  kb 1 cm maradjon meg a végén.   Két tésztavéget megfogjuk és befelé tekerjük, hogy szív alakot kapjunk. Csigákhoz a tésztát vékonyra nyújtjuk, megszórjuk szintén kakaós cukorral, de nutellával is lehet, / mennyei/ és  feltekerjük, tetszőleges vastagságú darabokra vágjuk. Kézzel kerekre formázzuk,  majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, végül előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.