A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. május 22., kedd

Krumplovnyika



 Szlovák gasztrófesztiválon  jártunk hétvégén a Mátrában. Sztrapacska mellett megkóstoltuk ezt a finomságot is, már ott eldöntöttem, hogy otthon egyből nekilátok elkészíteni.  Túróval töltöttem és egy kis frissen szedett aprított snidlinggel szórtam meg. De tölthető akár lekvárral is ,( imádom az  édes és a sós íz keveredését) és  kifogom próbálni a hortobágyi húsos palacsintának a töltelékével is. Készítsétek el Ti is , mert  nagyon finom !


 Hozzávalók:

1 kg burgonya, liszt, só, olaj vagy vaj.




 A krumplovnyika héjában főtt krumpliból készül. Amikor a puhára főtt krumpli kissé kihűlt, megpucoljuk, majd még melegen krumplinyomón átnyomjuk. Annyi marék liszttel keverjük össze, amennyi krumplinyomónyi volt a burgonya. Sóval ízesítjük, majd összedolgozzuk. Kis cipókat formázunk a közepesen lágy állagú tésztából. A cipókat fél centi vasragra nyújtjuk, majd palacsintasütőben mindkét oldalát átsütjük. Olajjal vagy vajjal  megkenjük,  áttört túróval, vagy pirított káposztával, egyéb kedvelt töltelékkel megtöltjük és feltekerjük, mint a palacsintát.



Nincsenek megjegyzések: